Tre filmer: Viktor Zeidner

Tre filmer: Viktor Zeidner

Viktor Zeidner är Gävles kulturella allkonstnär: som DJ Slim Vic fyller han dansgolven och erbjuder DJ-skola, och under sin musiklabel Lamour ordnar han club och släpper fin elektronisk musik. Aktuellt jobbar han som projektledare för EXIT Filmfestival, som är Gävleborgs Independent Film Festival och uttagningstävling för Novemberfestivalen. EXIT tar plats i gamla katolska kyrkan i Gävle söndagen den 7 september 2014 - kom förbi och rösta på din favorit bland filmerna som visas!

Lucky People Center International (Erik Pauser, Johan Söderberg, 1998)

600full-lucky-people-center-international-poster

Filmen kom 1998 och vid den tiden hade jag precis hittat hem musikaliskt med techno, house och electronica. Den filmen fick mig att inse att rörliga bilder och musik inte behöver separeras utan att de båda elementet kan samspela och bygga upp något nytt tillsammans. Det var framför allt Johan Söderbergs redigeringsteknik som imponerade mest och blev en stor inspirationskälla till mitt eget skapande de kommande åren.

Clockwork Orange (Stanley Kubrick, 1971)

poster-a-clockwork-orange-2

Jag satt i mitt pojkrum i mitten på 90-talet och zappade runt bland kanalerna på min tjockTV och där på en kanal hade precis Clockwork börjat. Jag hade vid den tiden ingen aning vad det var för film utan bara hade hört namnet flera gånger. Men jag blev helt fast i filmen från första sekund, först i eftertexten försod jag vilken film jag hade sett. Tycker än i dag att det är kanske den bästa filmen som gjorts!

Dum & Dummare (Peter Farrelly, 1994)

dum_och_dummare

Jag får ofta höra att jag har otroligt dålig humor och nu har jag äntligen något jag kan skylla på, Dum & Dummare! Älskade filmen när den kom och har sett den otaliga gånger sen dess. Jim Carreys bästa humorfilm och situationskomedi helt i min smak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>