Tre filmer: Agneta Mogren

Tre filmer: Agneta Mogren

Tre filmer har i år blivit utvald till en av fyra festivalbloggar för Tempofestivalen. Först ut att presentera sina tre filmer är festivalens konstnärliga ledare Agneta Mogren, som har jobbat med Tempo sedan festivalens start i 1998, och som blev festivalchef 2001. Sedan 2008 ingår hon tillsammans med Tempos programchef även i Guldbaggens nomineringsgrupp för bästa dokumentärfilm. Här tipsar hon om tre favoriter ur årets festivalprogram:

Salma (Kim Longinotto, 2013)

salma

Longinotto är en av mina absoluta favoritregissörer, hon kommer så nära och ger oss unika berättelser, och det är samtidigt så respektfullt. Salma är en stark historia om en kvinna som överlever pga orden och poesin, och jag kan känna igen mig i hur livsviktiga orden är.

Blood (Alina Rudnitskaya,2013)

blood

Ryskt, hårt och svartvitt. En blodbuss som åker runt och köper blod ger en unik inblick i det ryska samhället. Med en omisskännlig brutal rysk humor som jag älskar.

The Punk Singer (Sini Anderson, 2013)

thepunksinger

Som gammal basist i ett punkband blir jag väldigt upplivad av kraften, ilskan och uttrycket i musiken och hos Kathleen Hanna. En sann förebild!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>